torsdag 10. april 2014

Sitronbakt torsk m/potetkrem og glaserte grønnsaker

Dette var gårsdagens middag fra Adams Matkasse.
Ingredienser på middagsretter for tre dager, som blir levert på døren hver mandag.
Det er faktisk helt genialt, for her får en smake retter en vanlig husmor 
ellers aldri hadde laget, helt garantert !!

Er det fristende å sjekke ut 
og kanskje ta en prøveuke med denne ordningen ?
Du kommer til Adams Matkasse HER på Face Book HER
og på Instagram som @adamsmatkasse
 
 
INGREDIENSER
2 personer
 
Ca 350 g torskefilèt
Soyasaus
Olivenolje
Sitron
Salt & Pepper
2 stk gulrot 3 stk sjampinjong
1/2 stk rødløk
450 g sous-vide-poteter
1 ts hvetemel
1/3 stk kyllingbuljongterning
1 dl vann 
2 dl H - melk
2 ss smør


1. Varm opp ovnen til 200 C, og kok opp en stor kjele med vann til potetene punkt 4.
 
2. Kutt torskefilèten i porsjonsbiter, og ha i en ildfast form.
Bland sammen 1 ss soyasaus, 1 ss olivenolje og finrevet skall (kun det gule) 
fra 1/4 stk sitron og hell over hver porsjonsbit. 
Krydre også med litt salt og svart pepper.
 
3. Skrell og kutt 2 stk gulrot i skiver, og kutt 3 stk sjampinjong og 1/2 stk løk i båter.

4. Ha ca 450 g sous-vide-poteter i kjelen med det kokende vannet fra punkt 1. 
og la pakken koke i ca 10 minutter. 
Sett samtidig fisken i ovnen og bak den i ca 12-14 minutter.

5. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels/høy temperatur.
Ha i sopp, gulrot og løk, og stek i ca 2-3 minutter,
til de får en fin gyllenbrun farge.
Ha så over 1 ss hvetemel, og knus over 1/3 stk kyllingbuljongterning.
Ha deretter over 1 dl vann og 2 ss soyasaus.
La dette koke til det tykner litt, og til grønnsakene er møre.

6. Ta pakken med potetene ut av kjelen og hell ut vannet av kjelen.
Åpne deretter pakken og ha potetene tilbake i kjelen.
Mos potetene sammen med 2 dl melk og 2 ss smør,
og smak til med salt og svart pepper.


Denne retten smakte bare helt utrolig godt.
Smakene fra de forskjellige ingrediensene, passet perfekt sammen
Liker du fisk, ikke nøl med å prøve dette :)
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar