Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv...
Du kan også ha det som tilbehør til
alle typer stekt og grillet kjøtt...
alle typer stekt og grillet kjøtt...
FREMGANGSMÅTE
Beregn en stor potet pr. person.
En potet som skal bakes,
skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv.
skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv.
Så skal den legges i en ildfast form eller ovnspanne,
med et lag grovt salt i bunnen.
med et lag grovt salt i bunnen.
Utgangspunktet for temperatur og tid er ca 250 grader
og ca 45
minutter for mellomstore poteter.
Test om den er gjennombakt, med en stekenål.
Så kan poteten pakkes i aluminiumsfolie til den skal brukes,
og
ligge varmt i stekeovnen.
VED SERVERING
Skjær kryss i toppen av
poteten, og klem poteten åpen.
Fylle så med ønsket fyll.
Her på bildet, har jeg fylt med grønnsaks-salat m/rømme
K N A L L G O D T
Oppskrift på fyllet finner du HER
TIPS TIL FYLL
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar