Det er sommer og kanskje det bli mye grilling...
Hva med å lage ditt eget kryddersmør til bruk på grillmaten ??
Her under finner du flere varianter du kan prøve.
HVITLØKSMØR
Hva med å lage ditt eget kryddersmør til bruk på grillmaten ??
Her under finner du flere varianter du kan prøve.
HVITLØKSMØR
3 ss smør
Salt og pepper
2 fedd hvitløk
Persille
FREMGANGSMÅTE
Bland sammen 3 ss romtemperert smør, litt salt og pepper
med 2 pressede
hvitløksfedd,og litt finhakket persille.
Form det ferdige smøret til en
pølse på bakepapir.
Legges i kjøleskap før bruk.
HVITLØK OG PERSILLESMØR
100 g smør, mykt
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss finhakket frisk kruspersille
½ ts salt
½ ts pepper
FREMGANGSMÅTE
Pass på at smøret er romtemperert.
Finhakk hvitløk og persille.
Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper.
Rør det godt sammen.
Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie.
Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet.
Før servering skjærer du smøret i skiver.
Tips: Smøret kan lages i forveien,
og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
KRYDDERSMØR
100 g smør
4 finhakkede soltørkede tomater
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss finhakket tørket gressløk evt. vårløk
10 finhakkede sorte oliven
¼ ts salt
¼ ts kvernet sort pepper
FREMGANGSMÅTE
Romtemperer smøret
og bland det med de øvrige ingrediensene.
Legg det på plastfolie eller bakepapir og form det til en rull.
Legg det kjølig til det er fast, eller skal brukes.
Skjær smøret i skiver, og server over grillet kjøtt, mais, bakte poteter
eller grillede grønnsaker.
Tips: Smøret kan lages i forveien,
og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
PERSILLE OG HVITLØKSMØR
100 gr usaltet smør
1 fedd hvitløk
2 ss finhakket persille
½ ts salt
CHILISMØR
100 gr usaltet smør
1 ts rød karripasta
½ ts salt
LIME OG KORIANDERSMØR
100 gr usaltet smør
revet skall av en lime
2 ss frisk, finhakket koriander
½ ts salt
FREMGANGSMÅTE
Bland ingrediensene til de enkelte aromasmørene
og smak til med salt og nykvernet pepper.
Tips: Lag gjerne en stor ladning av aromasmøret,
rull det inn i matpapir til det blir som en pølse og legg i fryseren.
Smøret holder seg minst tre måneder i fryseren,
og du har klart aromasmør når du
måtte ønske.
og smak til med salt og nykvernet pepper.
Tips: Lag gjerne en stor ladning av aromasmøret,
rull det inn i matpapir til det blir som en pølse og legg i fryseren.
Smøret holder seg minst tre måneder i fryseren,
og du har klart aromasmør når du
måtte ønske.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar