lørdag 28. juni 2014

TIPS TIL HJEMMELAGET KRYDDERSMØR

Det er sommer og kanskje det bli mye grilling...
Hva med å lage ditt eget kryddersmør til bruk på grillmaten ??
Her under finner du flere varianter du kan prøve.



HVITLØKSMØR

3 ss smør
Salt og pepper
2 fedd hvitløk
Persille

FREMGANGSMÅTE

Bland sammen 3 ss romtemperert smør, litt salt og pepper 
med 2 pressede hvitløksfedd,og litt finhakket persille. 
Form det ferdige smøret til en pølse på bakepapir. 
Legges i kjøleskap før bruk.


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""


HVITLØK OG PERSILLESMØR

100 g smør, mykt
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss finhakket frisk kruspersille
½ ts salt
½ ts pepper



FREMGANGSMÅTE 

Pass på at smøret er romtemperert. 
Finhakk hvitløk og persille.
Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper. 
Rør det godt sammen.
Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. 
Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. 
Før servering skjærer du smøret i skiver.

Tips: Smøret kan lages i forveien, 
og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""




KRYDDERSMØR

100 g smør
4 finhakkede soltørkede tomater
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss finhakket tørket gressløk evt. vårløk
10 finhakkede sorte oliven
¼ ts salt
¼ ts kvernet sort pepper



FREMGANGSMÅTE 

Romtemperer smøret 
og bland det med de øvrige ingrediensene.
Legg det på plastfolie eller bakepapir og form det til en rull. 
Legg det kjølig til det er fast, eller skal brukes.

Skjær smøret i skiver, og server over grillet kjøtt, mais, bakte poteter 
eller grillede grønnsaker.
 
Tips: Smøret kan lages i forveien, 
og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.


"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""



PERSILLE OG HVITLØKSMØR


100 gr usaltet smør
1 fedd hvitløk
2 ss finhakket persille
½ ts salt

 

 
 CHILISMØR


100 gr usaltet smør
1 ts rød karripasta
½ ts salt

 


LIME OG KORIANDERSMØR

100 gr usaltet smør
revet skall av en lime
2 ss frisk, finhakket koriander
½ ts salt





FREMGANGSMÅTE 

Bland ingrediensene til de enkelte aromasmørene 
og smak til med salt og nykvernet pepper.
Tips: Lag gjerne en stor ladning av aromasmøret,
 rull det inn i matpapir til det blir som en pølse og legg i fryseren.

Smøret holder seg minst tre måneder i fryseren, 

og du har klart aromasmør når du 
måtte ønske.


"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar