lørdag 28. juni 2014

MIDDAGSPAI MED SØTPOTET-BUNN

En  sunn, næringsrik, smakfull og enkel middag inspirert av bloggeren
 Linda Marie Stuhaug !!

Med en frisk salat som tilbehør, blir dett en
komplett middag !!


 INGREDIENSER
 3-4 porsjoner

 1 stor eller 2 små søtpoteter
8 egg
 3 dl valgfri melk
150 g skinke
1 ts salt
1 ts oregano - eller annet krydder
Valgfrie grønnsaker


FREMGANGSMÅTE

 Sett ovnen på 200 grader.

1. Vask og skrell søtpotetene, og del de  i 2-3 mm tykke skiver. 
Fordel over paiformen (min er ca 28 cm i diameter)

2. Strø så skinke over søtpotetene. 
Du kan selfølgelig bruke andre typer kjøtt - bacon, spekeskinke, kylling, restemiddag 
eller en blanding passer jo  ypperlig.

 3. Miks sammen egg, melk og krydder og fordel over søtpotetbunnen.
4. Topp med valgfrie grønnsaker, som f.eks paprika, rødløk og spinat.
Ha gjerne over litt ost på toppen før den settes i ovnen.

Stekes midt i ovnen til eggene har satt seg -  ca 40 minutter. 
La den gjerne stå noen minutter før servering.


Du kan bruke kjøtt, grønnsaker og tilbehør du selv måtte ønske.
Her er mulighetene mange: bacon, spekeskinke, fetaost, parmesan, stekt sopp, 
stekt løk, ulike urter, røykt skinke, kjøttrester etter annen middag
 (tackokjøttdeig, stekt kylling, svin...) brokkoli og andre gode grønnsaker, 
preset  hvitløk eller finhakka chilli. 


Mens paien står i ovnen,
så kan du jo lage en frisk salat og servere til !!


Jeg blandet sammen:

Ishavs salat
Oransje paprika
Agurk
Cherrytomater
Purreløk og
Mais




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar