Kokosmel
er laget av økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt.
er laget av økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt.
Det er et glutenfritt mel som er ekstremt rikt på fiber
og fattig på karbohydrater.
50 % fiber
9 % karbohydrat
Glutenfritt
9 % karbohydrat
Glutenfritt
Du
kan erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter
med kokosmel,
og få en god reduksjon av kalorier og karbohydrater.
Samtidig får du et solid fibertilskudd.
Hvis du ønsker å bytte ut andre
glutenfrie meltyper med kokosmel,
kan du i utgangspunktet erstatte 100
%, men vi anbefaler å bruke kokosmel i kombinasjon
med andre meltyper
for best resultat
Siden kokosmel er spesielt fiberrikt,
suger det til seg mer væske enn de fleste andre meltyper.
suger det til seg mer væske enn de fleste andre meltyper.
Derfor kan du redusere
mengden kokosmel i forhold til det
som er oppgitt av annet mel, (rundt
40 %)
Samtidig bør du tilsette tilsvarende mengde ekstra væske,
(prøv
deg frem til du finner ønsket konsistens)
Det anbefales også å
tilsette ekstra egg i bakverk hvor du bruker en stor andel kokosmel.
(Legg til ett egg per 30 g kokosmel)
(Legg til ett egg per 30 g kokosmel)
Kokosmel er mye brukt i
proteinbarer og annen «proteinbakst»,
da gjerne i kombinasjon
med proteinpulver.
Melet har en naturlig søtlig smak som gjør at du kan
bruke mindre søtning i baksten.
Næringsinnholdet i kokos varierer fra innhøsting til innhøsting,
og verdiene under er et gjennomsnitt.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1339 kJ / 320 kcal
Fett: 12 g - herav mettet: 11 g
Karbohydrat: 9 g - herav sukkerarter: 9 g
Kostfiber: 50 g
Protein: 19 g
Salt: 0 g
Fett: 12 g - herav mettet: 11 g
Karbohydrat: 9 g - herav sukkerarter: 9 g
Kostfiber: 50 g
Protein: 19 g
Salt: 0 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar