Har du det travelt om morningene ?
Er det frokosten og den gode starten på dagen som blir hoppet over når tiden er knapp ?
Her er løsningen på rask frokost som står klar,
enten du spiser den hjemme, i bilen eller på jobben :)))
Overnight oats er rett og slett havregrøt som lager seg selv over natten.
På godt norsk kan du kalle det over natten havregrøt.
Overnight oats er sunt
og kan varieres i mange ulike former.
Anbefaler å prøve brente sukkerfrie mandelflak som topping
Oppskriften nedenfor gir en perfekt konsistens.
Ikke for rennende ikke for tykk, men rett og slett skikkelig grøt- aktig.
Du kan selfølgelig bruke bare melk eller bare gresk yoghurt.
og kan varieres i mange ulike former.
Anbefaler å prøve brente sukkerfrie mandelflak som topping
Oppskriften nedenfor gir en perfekt konsistens.
Ikke for rennende ikke for tykk, men rett og slett skikkelig grøt- aktig.
Du kan selfølgelig bruke bare melk eller bare gresk yoghurt.
INGREDIENSER
1,5 dl store havregryn
1 dl melk
1 dl gresk yoghurt
mager kesam / valgfri yoghurt kan og brukes
Bittelitt salt
Eventuelt litt kanel / kardemomme
Søtning om ønskelig
FREMGANGSMÅTE
Bland sammen ingrediensene og sett kjølig i en tett boks/glass over natten.
Om morgenen
er det bare å ta den ferdige grøten over i en skål
og toppe med det du
måtte ønske.
TIPS TIL SMAKSTILSETTINGER
Bland inn litt sukkerfritt syltetøy når du lager til
grøten på kvelden,
så får du en fargerik overnight oat med smak av enten
blåbær, aprikos, jordbær
eller ditt favorittsyltetøy.
Du kan også blande inn ulike kjerner og frø i tillegg til havregryn,
så får du litt sunt fett også.
Cottage cheese eller mager kesam / yoghurt passer ypperlig som topping
i tillegg til frukt og bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar