Kan vi egentlig få nok oppskrifter på lapper/pannekaker/vafler??
Jeg elsker å prøve nye oppskrifter
da jeg stadig er på leit etter den perfekte smak
og den rette konsistens :)))
Oppskriften under her
oppfylte meget godt både smak og konsistens !!
oppfylte meget godt både smak og konsistens !!
Smakte fantastisk godt, varme med
smør og sukrin gold på til nytrekt kaffe :)))
INGREDIENSER
ca 8 stk 2-3 pers
3 dl Toro glutenfri melblanding
1/2 dl sammalt grovt rugmel
1- 2 ss sukrin gold
1 toppa ss bakepulver
1 (liten) ts salt
3 dl vann
2 ss olje
1- 2 ss sukrin gold
1 toppa ss bakepulver
1 (liten) ts salt
3 dl vann
2 ss olje
FREMGANGSMÅTE
1. Bland det tørre i en bolle.
Tilsett vann og olje og visp godt sammen.
Det blir en ganske tykk røre.
2. La stå og hvile i ca 5 min.
2. La stå og hvile i ca 5 min.
Kan også stå over natta i kjøleskap om du ønsker.
3. Pensle en liten stekepanne med olje.
3. Pensle en liten stekepanne med olje.
Hell oppi en øse med røre og stek på litt over middels varme.
Lag dem så store du vil.
4. Når pannekaka begynner å stivne litt i kantene, er den klar for å snus.
4. Når pannekaka begynner å stivne litt i kantene, er den klar for å snus.
Drypp over noen dråper olje før du snur den, så får den smøring på
begge stekesider.
4 tips for perfekte veganske pannekaker:
1. Følg denne oppskriften.
2. Stek pannekakene på medium varme.
Hvor mye du enn har lyst til å
frese dem fort ferdig,
de trenger litt tid til å kose seg og heve i
panna.
La de stivne i kantene før du snur de.
De skal for all del ikke svis
svarte.
Varmetrinn nummer 5 av 9 var perfekt hos meg,
prøv deg fram med din ovn.
prøv deg fram med din ovn.
3. Hell røra SAKTE ned i panna. La bunnlaget stivne litt før du heller på resten.
Slik får du små og tykke pannekaker.
4. Pensle panna med olje, det trengs ikke så mye.
Før du snur pannekaka,
skvett på noen oljedråper,
da blir den finsmurt på stekeside
nummer to
også.
Nyt nystekte pannekaker eller vafler om du vil !!
Rett fra panna, med smør, med rørte bær, iskrem, syltetøy, sukker, sirup,
Rett fra panna, med smør, med rørte bær, iskrem, syltetøy, sukker, sirup,
med nøttesmør, banan, diverse pålegg, stekt bacon
eller dagen etter i lunchboksen.
eller dagen etter i lunchboksen.
De er like gode varme som kalde !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar