Jeg laget dette brødet på lørdag da to av våres barn, med følge,
ble invitert hjem til oss for å grille.
Neste gang dobbler jeg absolutt oppskriften,
så har jeg litt på lur i fryseren også !! Brødet falt virkelig i smak :)
ble invitert hjem til oss for å grille.
Neste gang dobbler jeg absolutt oppskriften,
så har jeg litt på lur i fryseren også !! Brødet falt virkelig i smak :)
Focaccia-brød kan serveres til kjøtt, fisk,
suppe, grillmat, tapas
ja til hva du enn måtte ønske...
INGREDIENSER
500 g hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
1 ts sukrin+ - eller honning
Salt
Ca 4,5 dl vann - lunkent
1 neve soltørket tomat - i mindre biter
1 neve steinfrie oliven - grønne eller svarte
Oljeblanding :
0.5 dl olivenolje - extra virgin
0.5 dl olje - fra glasset med soltørkede tomater
1-2 fedd hvitløk - finhakket
Maldonsalt
FREMGANGSMÅTE
1. Ha mel, gjær, salt, honning, vann og nesten all oliven
og tomat i en bakebolle og rør det
sammen.
OBS: spar litt oliven og tomat til oljeblandingen
Du trenger ikke elte det, bare få rørt det godt sammen.
Deigen skal
være løs og klissete.
Heves i ca 1 time.
Ha alle ingrediensene i
en bolle
og bland i resten av tomatene og oliven - gjerne i skiver.
og bland i resten av tomatene og oliven - gjerne i skiver.
3. Hell deigen over i en liten, bakepapirkledd langpanne, og fordel
utover.
Liten langpanne på 20 x 25 cm passer perfekt.
Liten langpanne på 20 x 25 cm passer perfekt.
Sett til heving i 15 min.
4. Ta olje på fingeren og lag mange hull i deigen..
Hell så
over oljeblandingen og sørg for at den fylles i hullene,
og dekker store deler av deigen.
og dekker store deler av deigen.
Hev i 45-60 min.
Avkjøl og skjær opp i ruter.
Har du et glass Apetina med fetaost i olje,
kan du absolutt bruke det i stede for oljeblandingen.
----------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
Mvh Heidi
Hei! Så koselig at du har matblogg også! Nå har jeg lagt meg til som følger;) Disse bødene ser veldiggode ut da!
SvarSlett