søndag 13. juli 2014

EGG OG SKINKE BRUNCH

Denne retten fikk jeg servert på klubb for noen år siden.
En supergod rett som skal lages i god tid før den skal i ovnen :)

Du kan servere denne som en lunsjrett
som klubb mat eller som fredag- eller lørdagskos !!


INGREDIENSER
8 porsjoner

6 skiver loff - terninger
500 g kokt skinke - terninger
250 g cheddar eller jarlsbergost - terninger
2 - 3 stk grønn paprika - små biter
1 liten boks sjampinjong - skiver
5 stk egg
1/2 ts salt
Ca 1/2 l melk
1 ss sennep - helst fransk
4 ss smeltet smør
Paprikapulver - etter smak
___________________________________________________


FREMGANGSMÅTE

Bland loff og skinketerninger i et jevnt lag i smurt ildfast form.
Dryss over osteterninger, paprika og sjampinjong.
Sørg for at alt blir jevnt fordelt.

Pisk eggene godt sammen med salt og sennep, og tilsett melken.
 Hell så blandingen forsiktig over innholdet i den smurte ildfaste formen.
Ha til slutt over det smeltede smøret og dryss litt paprikapulver over.

Retten skal så dekkes med aluminiumsfolie 
og stå kaldt minst 4 timer.

Stek retten med aluminiumsfolien - nederst i ovnen - på 165 grader i ca 30 minutter.
Fjern så folien og stek videre i nye 30 minutter.


Server retten med en gang den er ferdigstekt
og gjerne med en deilig  druesalat !!


Oppskrift på druesalat finner du HER


_________________

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar