Denne oppskriften har jeg funnet inne hos
Trine med den fantastiske matbloggen TRINES MATBLOGG
Anbefaler at du kikker innom bloggen.
Jeg har gjort litt om på oppskriften.
Jeg har gjort litt om på oppskriften.
---------------------------------------------------------
INGREDIENSER TIL PIZZABUNN
2 pizzaer
4 dl lunkent vann50 gram gjær1/2 ts salt2 ss olivenolje9-10 dl pizzamel
FREMGANGSMÅTE PIZZABUNN
Begynn
med pizzadeigen i god tid, hvis du kan.
Rør ut gjæren i lunkent vann og
elt inn salt og pizzamel,
men hold igjen litt av melet for å regulere
deigen underveis.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i
10-15 minutter.
Dekk bollen med plast og la den heve lenge.
Hev den til dobbelt
størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.
-----------------------------------------------------------------
INGREDIENSER TIL PIZZASAUS
nok til 2 pizzaer
1 1/2 beger creme fraiche
1 stk rød chili - finhakket
1 stk kinesisk hvitløk - finhakket
En neve frisk timian - finhakket
Salt - du må kjenne saltsmak, uten kan det bli litt "tam" smak
Nykvernet svart pepper
Nykvernet svart pepper
Rør sammen alle ingrediensene til pizzasausen.
----------------------------------------------------------
INGREDIENSER TIL GARNITYR
nok til 2 pizzaer
4 stk kyllingfileter - i biter
200 gram bacon - i biter
1 stk stor rødløk - i tynne båter
1 stk stor rødløk - i tynne båter
Cherrytomater - delt i to
Ruccola
Ruccola
Revet ost.
FREMGANGSMÅTE GARNITYR
Del opp kyllingen i jevne
biter, krydre med salt og pepper
og stek den raskt i varm panne.
Det er
ikke nødvendig å gjennomsteke kyllingen helt i og med at den skal
en tur
i ovnen.
Stek baconet til det blir nesten sprøtt
og la det renne av på
kjøkkenpapir.
--------------------------------------------------------------------------------------
***
NÅR DEIGEN ER FERDIGHEVET
Ha litt olje på fingrene og trykk ut eller kjevle ut
deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledd
stekeplate.
Fordel pizzasausen over, og deretter revet ost, kylling,
bacon, cherytomater og løk.
Stek pizzaen ved ca 250-275 grader til den er ferdig
stekt.
Strø over litt ruccola før servering.
--------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar