Som 18 åring fikk jeg denne bolleoppskriften.
Blandt mange bakeglade damer som plutselig var blitt mine kollegaer,
så fikk også jeg tildelt denne oppskriften :)
"Du må jo bli en god husmor" fikk jeg beskjed om :)))
Oppskriften er superenkel, og det er ikke snakk om før og etterheving.
Neida... Her lager en deigen etterfulgt av forming av boller
og så skal de heves ca 1 time.
INGREDIENSER
Blandt mange bakeglade damer som plutselig var blitt mine kollegaer,
så fikk også jeg tildelt denne oppskriften :)
"Du må jo bli en god husmor" fikk jeg beskjed om :)))
Oppskriften er superenkel, og det er ikke snakk om før og etterheving.
Neida... Her lager en deigen etterfulgt av forming av boller
og så skal de heves ca 1 time.
INGREDIENSER
ca 35-40 boller
250 gr melis
250 gr melis
300 gr smør
1 l melk
Kokes opp og avkjøles til fingervarmt
_________________________________________________
100 gr gjær - 2 pk fersk eller tørr
1 ts kardemomme
ca 1 1/2 kg hvetemel
FREMGANGSMÅTE
Lag deigen.
Lag deigen.
Trill ut boller med en gang.
Pensle med egg og sett til heving ca 1 time.
Stekes midt i ovnen ved 250 grader i 7-10 min
Tilsett rosiner i væsken under avkjølingen
hvis du vil ha rosinboller...
Disse blir luftig og er like god etter frysing !!
--------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Disse må prøves :)
SvarSlettDisse bollene ser helmaks ut! Nesten så jeg kjenner duften;) Må prøve, ja.
SvarSlett