I dag har jeg blant annet laget disse brente sukkerfrie valnøttene.
Liker du kombinasjonen søtt & salt ?
Liker du kombinasjonen søtt & salt ?
Kombinasjonen mellom søt karamell og
maldonsalt
er ganske så godt...
er ganske så godt...
Disse brente valnøttene er sukkerfri
og det kan vi like !!
og det kan vi like !!
INGREDIENSER
200 g valnøtter
3 ss sukrin gold
1.5 stor ss ekte SMØR
1,5 ts maldonsalt
Mye kanel
3 ss sukrin gold
1.5 stor ss ekte SMØR
1,5 ts maldonsalt
Mye kanel
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Fordel valnøttene på bakepapirkledd langpanne, og forstek midt i ovnen i 5-7 minutter.
3. Ta valnøttene ut av ovnen og opp i en bakebolle.
4. Vend inn sukrin gold, kanel, maldonsalt og smeltet smør.
Rør godt.
5. Ha blandingen over stekebrettet igjen.
Pass på at blandingen som skal karamellisere seg, ligger på valnøttene.
6. Stek midt i ovnen 5-8 minutter.
7. Følg med underveis, det er fort at de
svir seg.
Karamellmassen og valnøttene skal bli mørkere i fargen.
8. La valnøttene avkjøle seg på stekebrettet.
Etterhvert som nøttene blir
avkjølt, blir de sprø.
9. Knekk opp de nøttene som henger sammen,
og
oppbevar de tørt i et lufttett glass.
Hva du kan bruke brente valnøtter til ?
Supert som sunn snacks.
Godt som et lite mellommåltid, noe til kaffen eller
når du rett og slett har lyst på noe godt.
når du rett og slett har lyst på noe godt.
Kan strøs over havregrøten, overnight oats, hjemmelaget iskrem,
yoghurt og cottage cheese.
Bruk som tilbehør til vafler eller bananlapper med havregryn
Som topping på eple-søtt, desserter, gulrotkake, fruktsalat ol.
Som topping på eple-søtt, desserter, gulrotkake, fruktsalat ol.
Bruksområdene er maaange !!
Jeg laget også Crunchy havregryn og Brente mandelflak
ღ
HEIDI's MATKROK
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar