WOW sier jeg...
Denne ble knallgod... Akkurat som Linda Stuhaug sier selv:
"denne gulrotkaken er saftig, sukkerfri, glutenfri, proteinrik
og kalorilett"
Oppskriften er lånt fra Linda Stuhaug
Denne ble knallgod... Akkurat som Linda Stuhaug sier selv:
"denne gulrotkaken er saftig, sukkerfri, glutenfri, proteinrik
og kalorilett"
Oppskriften er lånt fra Linda Stuhaug
INGREDIENSER
Dette vispes til eggedosis
2 egg
50 g sukrin
30 g sukrinmelis m/stevia
30 g sukrin gold
Bland det tørre sammen uten klumper
50 g havremel + 30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljepulver
( evt. frø fra 1 vaniljestang og noen dråper vaniljeessens/stevia vanilje)
Bland inn i eggedosisen
120 g kesam
0,5 dl vatn - om det er nødvendig
1 gulrot på ca 120 g - raspet
OBS !!
For å kunne piske eggedosis, er det nødvendig med sukrin.
Du kan bruke annen søtning enn de som nevnt ovenfor,
men uten sukrin vil ikke eggedosisen og kaken bli like luftig.
Derfor bruker en sukrinmelis m/stevia,
for å unngå en kjølende ettersmak.
Unngå å bruke kun sukrin.
Bruk gjerne annen tørrvare tilsvarande 80 g.
Du kan nok bruke de aller fleste meltyper,
og kombiner gjerne to forskjellige.
Dette vispes til eggedosis
2 egg
50 g sukrin
30 g sukrinmelis m/stevia
30 g sukrin gold
Bland det tørre sammen uten klumper
50 g havremel + 30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljepulver
( evt. frø fra 1 vaniljestang og noen dråper vaniljeessens/stevia vanilje)
Bland inn i eggedosisen
120 g kesam
0,5 dl vatn - om det er nødvendig
1 gulrot på ca 120 g - raspet
OBS !!
For å kunne piske eggedosis, er det nødvendig med sukrin.
Du kan bruke annen søtning enn de som nevnt ovenfor,
men uten sukrin vil ikke eggedosisen og kaken bli like luftig.
Derfor bruker en sukrinmelis m/stevia,
for å unngå en kjølende ettersmak.
Unngå å bruke kun sukrin.
Bruk gjerne annen tørrvare tilsvarande 80 g.
Du kan nok bruke de aller fleste meltyper,
og kombiner gjerne to forskjellige.
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Pisk egg, sukrin, sukrin gold og sukrin melis til eggedosis med miksmaster.
3. Vei opp tørrvarene og bland godt.
Sikt gjerne for å unngå melklumper i røra.
4. Vend kesam forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott,
deretter alle tørrvarene.
Når røren er jevn og klumpfri, vender du inn revet gulrot.
5. Juster med litt vann om det er nødvendig.
6. Hell røren i ønsket kakeform kledd med bakepapir.
Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter
Jeg brukte en hjerteform på ca 22x22 cm
Jeg brukte en hjerteform på ca 22x22 cm
7. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Doble gjerne oppskriften eller bruk mindre form
om du ønsker en høyere gulrotkake.
Doble gjerne oppskriften eller bruk mindre form
om du ønsker en høyere gulrotkake.
TOPPING
200 g philadelphiaost
100-150 g sukrinmelis m/stevia
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
eller steviadråper vanilje
Bland med en miksmaster for en klumpfri topping.
FREMGANGSMÅTE
Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri glasur,
Bland med en miksmaster for en klumpfri topping.
FREMGANGSMÅTE
Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri glasur,
og smak til med sukrinmelis etter hvor søt du ønsker den.
Du kan bruke både vanlig eller light varianten av Philadelphiaosten..
Bre toppingen over den avkjølte kaken
og oppbevar den i kjølekskapet i en tett boks eller lignene.
og oppbevar den i kjølekskapet i en tett boks eller lignene.
Den holder seg saftig og god i minst 3-4 dager.
Kakestykkene kan du toppe med
Brente valnøtter helt sukkerfri, revet gulrot og et dryss med kanel !!
ღ
HEIDI's MATKROK
Kakestykkene kan du toppe med
Brente valnøtter helt sukkerfri, revet gulrot og et dryss med kanel !!
ღ
HEIDI's MATKROK
Denne MÅ jeg prøve :)
SvarSlettLegger deg i bloggrollen min og la meg til følger :)
Klem