Dumpet borti disse enkle sausene
som sikkert kan være til hjelp og inspirasjon for mange.
PESTOSAUS
Crème fraice
Pesto
Bland 2-3 spiseskjeer pesto i ca 2 desiliter crème fraîche.
Passer til:
Pasta, fisk og kylling
FRISK YOGHURTSAUS
Yoghurt
Finhakket agurk
Finhakk agurken.
Bland det med yoghurt.
(Bruk omtrent en halv agurkt til to
desiliter yoghurt)
Passer til:
Fisk og vegetarmat.
SØT SENNEPSAUS
Aprikossyltetøy
Sennep
Bruk den sennepen du liker best.
Bland omtrent like mengder sennep som
syltetøy.
Passer til:
Fisk, oksekjøtt, svinekjøtt og kylling.
Kan også brukes til pensle ovnsbakt laks med
ENKEL KARRISAUS
Karri
Smør
Ha en spiseskje karri i en stekepanne og ca 100-150 gram smør.
Fres godt og
server.
Passer til:
Fisk og grillet kjøtt
FRISK SOYASAUS
Soyasaus
Lime
Saften fra en lime blandes med en teskje soyasaus.
Passer til:
Laks og annen fisk
BALSAMICOSAUS MED BULJONG
Balsamicoeddik
Buljong
Kok ned balsamico til det tykner.
Tilsett buljong.
Kok til det tykner igjen.
Passer til:
Kjøtt og kylling
RØDBETSAUS
Sylta rødbeter
Crème fraîche
Kjør rødbeter og crème fraîche sammen med en stavmikser.
Bruk ca 2 desiliter
Passer til:
Oksekjøtt, (f. eks stekt kjøttdeig) kylling, fisk og
svinekjøtt.
BALSAMICO MED SMØR
Balsamicoeddik
Smør
Kok ned balsamico til det tykner.
Montèr med smør.
Passer til:
Kjøtt og fisk
ENKEL COGNACSAUS
Cognac
Stekesjy (det som er igjen etter du har stekt kjøtt)
Smør/fløte
Ha Cognac i stekepanna med biffsjy.
Varm opp, sett fyr på (eller bare kok det
ned til en spiseskje omtrent).
Rør inn smør i firkanter (og kanskje en
fløteskvett)
Passer til:
Biff
COGNACSAUS
Smør
Cognac
Ha to, tre spiseskjeer konjakk i en kjele.
Kok opp.
La det putre i et lite
minutt før du tar platen av varmen.
Ha i 4-6 spiseskjeer smør, en og en, som
du pisker inn.
Passer til:
Oksekjøtt, kjøttkaker, kylling og svin.
SENNEPSAUS
Sennep
Crème fraîche
Bland en spiseskje sterk sennep med ca fire spiseskjeer crème fraîche.
Passer til:
Kjøtt, fisk og kylling.
DEN ENKLESTE HVITVINSAUSEN
Hvitvin
Smør
Slå i et halvt glass hvitvin i stekepanna eller langpann du har stekt fisk i.
Rør inn smør i firkanter (og kanskje en fløteskvett)
Passer til:
Fisk
APPELSINSAUS
Appelsin
Smør
Klem saften ut av en appelsin.
Kok inn til omtrent en spiseskje.
Rør inn smør
i firkanter (og kanskje en fløteskvett).
Passer til:
Fisk og and
STERK SAUS TIL FISK
Crème Fraîche
Wasabi/pepperrot
Bland sammen et beger Crème Fraîche og smak til med wasabi
eller revet
pepperrot.
Passer til:
Laks og annen fisk
HEIDI's MATKROK
Mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar