tirsdag 4. november 2014

HAVREFLARN OG SMÅ TIPS

Har du smakt havreflarn, så kjenner du nesten den
karamellaktige smaken på disse kjeksene bare ved å nevne navnet...

Smakfulle, florlette og knasende sprø !!

//bildet er lånt fra nettet//

INGREDIENSER

 80 g smør
100 g sukker
100 g havregryn
1 ss hvetemel
3 ss fløte

Alle ingredienser has i en kjele.
Varm opp til grynene sveller og blir en fast masse.
Sett små topper på en bakeplate med god avstand. 
Stekes på ca 220 grader til de er gylne.

//bildet er lånt fra nettet//

TIPS

1. Dekorative og buede havreflarn får du ved å legg de over et kjevle el.
mens de enda er litt varme. Da kan du pynte de med is og bær til søndagens dessert.

2. Du kan også smelte sjokolade og ringle over hvert flarn, eller bare dyppe kantene
og bare nyte et flarn eller to til kaffen.

3. Lag en deilig multedessert med havreflarn som ingrediens.

4. Hva med smørkrem mellom to flarn i ønsket farge:

 SMØRKREM

100 g smør
2 dl melis
1 stk eggeplomme
1 ss vaniljesukker


Bland alt sammen til en jevn masse
og ha ønsket kondittorfarge
 i kremen.



HEIDI's MATKROK
Mvh Heidi

1 kommentar: