Suksessterte er en nydelig og lettvint kake og lage.
Kanskje denne kan lages til jul
eller som ekstra kos nå i advenstiden ?
INGREDIENSER
Mandelbunn
150 g mandler
100 g melis
4 stk eggehviter
//bildet lånt på nett//
Kjør mandler og melis i en foodprosessor til ønsket konsistens.
Jeg liker at den litt grov
Pisk eggehviter og sukker til en stiv marengs.
Bland mandelblandingen forsiktig inn i marengsen.
Fyll en kakeform på 22 cm i diameter.
Stek på 200 grader midt i ovnen
i ca. 30 minutter.
INGREDIENSER
Eggekrem
4 stk eggeplommer
1 stk egg
1/2 dl melk
3/4 dl fløte
100 g sukker
80 g kaldt - usaltet smør i biter
Visp sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele.
Kok opp over middels varme mens du hele tiden visper.
Når blandingen har tyknet (når den har småkokt i ca. 20-30 sekunder)
tas kjelen av varmen og smøret vispes inn.
Ha kremen over i en bolle og avkjøl.
//bildet lånt på nett//
Ha den avkjølte mandelbunnen på et kakefat.
Smør eggekremen over, og pynt eventuelt med revet sjokolade
før servering.
HEIDI's MATKROK
Mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar