Lutefisk til middag i dag med godt tilbehør,
og det smakte helt himmelsk.
INGREDIENSER
Til 2 personer
1.5 kg lutefisk
Ca 2-3 ss salt
Bacon
Kålrot
Poteter
FREMGANGSMÅTE
1. Strø salt på lutefisken og la fisken ligge med salt i 1 time.
2. Legg baconskiver på bakepapirkledd langpanne og stek baconet på 240 °C
og stek det så lenge du ønsker. Pass på, det kan gå fort
3. Sett stekeovnstemperaturen ned til 200 °C
4. Skyll av saltet fra fisken
5. Legg så lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.
Hvis du legger aliminiumsfolie i bunnen av langpannen og bakepapir over,
sparer du deg for oppvask av langpannen etterpå.
6. Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter.
7. Skrell og kok kokefaste poteter
Asterix poteter fra BAMA passet utmerket, 25 min koketid
8. Del kålrot i passe serveringsbiter, og kok til de er gjennomkokt ca 15-20 minutter.
Ble rene julestemningen her i dag :)))
HEIDI's MATKROK
Mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar