søndag 16. november 2014

LUTEFISK I LANGPANNE

Lutefisk til middag i dag med godt tilbehør,
og det smakte helt himmelsk.


INGREDIENSER
Til 2 personer

1.5 kg lutefisk
Ca 2-3 ss salt
Bacon
 
Kålrot
Poteter
 
 
FREMGANGSMÅTE
 
1. Strø salt på lutefisken og la fisken ligge med salt i 1 time.
 
2. Legg baconskiver på bakepapirkledd langpanne og stek baconet på 240 °C
og stek det så lenge du ønsker. Pass på, det kan gå fort 
 
3. Sett stekeovnstemperaturen ned til 200 °C
 
4. Skyll av saltet fra fisken
 
5. Legg så lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.
Hvis du  legger aliminiumsfolie i bunnen av langpannen og bakepapir over,
sparer du deg for oppvask av langpannen etterpå.
 
6. Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter.
 
7. Skrell og kok kokefaste poteter 
 Asterix poteter fra BAMA passet utmerket, 25 min koketid
 
8. Del kålrot i passe serveringsbiter, og kok til de er gjennomkokt ca 15-20 minutter.


Ble rene julestemningen her i dag :)))



HEIDI's MATKROK
Mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar