søndag 11. januar 2015

ELTEFRIE CIABATTA


CIABATTA, rett fra ovnen med SMØR på som smelter...
Mmmmmm.... Rett og slett nydelig !!

Husk før du begynner !!
Det er først om 12 - 20 timer, jobben begynner...
...men den er ikke særlig krevende :)



INGREDIENSER
 ca 8 stk

500 g hvetemel
1,5 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4,5 dl vann


FREMGANGSMÅTE

1. Bland alt raskt sammen i en bolle. 

2. Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk
og sett den til heving på kjøkkenbenken i 12-20 timer. 

VÆR OBS !!! 
Det kan hende du må justere mengden vann litt 
og tilsette litt mer enn de 4 dl som står i oppskriften.


3. Når deigen er ferdig, skal den ha masse luftbobler og virke veldig våt og klissete.
Denne deigen hever seg ikke på samme måte som en klassisk gjærdeig.

4. Legg bakepapir på en bakeplate, ha mel på en arbeidsflate og hell deigen oppå. 
Strø mel over deigen igjen og brett den et par ganger med en slikkepott. 
 Dryss litt mel over deigen 
og bruk en saks til å klippe av 8 stk passe emner.

De trenger ikke formes ytterligere eller se fine ut, 
i ovnen får de det rustikke flotte utseendet som karakteriserer en ciabatta.

5. Legg de på bakepapiret med litt avstand 
og sett det hele inn i kald ovn på varmluft og på 220 grader.

Følg med, for etter 15 - 20 minutter bør de snart være ferdige. 
Ingen ovn er lik, så følg nøye med.

Ciabattaene skal være gyldne i fargen,
så pass på at de ikke stekes for mye.


----------------------------------------------------------

 HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar