CIABATTA, rett fra ovnen med SMØR på som smelter...
Mmmmmm.... Rett og slett nydelig !!
Husk før du begynner !!
Det er først om 12 - 20 timer, jobben begynner...
...men den er ikke særlig krevende :)
...men den er ikke særlig krevende :)
INGREDIENSER
ca 8 stk
500 g hvetemel
1,5 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4,5 dl vann
FREMGANGSMÅTE
1. Bland alt raskt sammen i en bolle.
2. Dekk til bollen med plastfolie eller
et lokk
og sett den til heving på kjøkkenbenken i
12-20 timer.
VÆR OBS !!!
Det kan hende du må justere mengden vann
litt
og tilsette litt mer enn de 4 dl som står i oppskriften.
3. Når deigen er ferdig, skal den ha masse luftbobler og virke veldig våt og klissete.
Denne deigen hever seg ikke på samme måte som en klassisk gjærdeig.
Denne deigen hever seg ikke på samme måte som en klassisk gjærdeig.
4. Legg bakepapir på en bakeplate, ha mel på en arbeidsflate og hell deigen
oppå.
Strø mel over deigen igjen og brett den et par ganger med en
slikkepott.
Dryss litt mel over deigen
og bruk en
saks til å klippe av 8 stk passe emner.
De trenger ikke formes ytterligere eller se fine ut,
i
ovnen får de det rustikke flotte utseendet som karakteriserer en ciabatta.
5. Legg de på
bakepapiret med litt avstand
og sett det hele inn i kald ovn på varmluft og på 220 grader.
Følg med, for etter
15 - 20 minutter bør de snart være ferdige.
Ingen ovn er lik, så følg nøye med.
Ciabattaene skal være gyldne i
fargen,
så pass på at de ikke stekes for mye.
så pass på at de ikke stekes for mye.
----------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar