Her kommer oppskrift på en rett av vår godeste Hellstrøm !!
Hatet eller elsket... Jeg digger han :)
Hatet eller elsket... Jeg digger han :)
Reagerte litt på at ikke det skulle være noe saus til,
men det var absolutt ikke nødvendig...
Det smakte skikkelig godt alt sammen !!
Uttalelse fra Hellstrøm:
"Dette er såpass enkelt at selv en kløne på kjøkkenet, får dette til"
Nytter ikke å feile da, spør du meg :)))"Dette er såpass enkelt at selv en kløne på kjøkkenet, får dette til"
HAKKEBIFF
4 porsjoner
600 g karbonadedeig
1/2 fedd hvitløk - finhakket
Salt og pepper
Olje/smør til steking
1. Karbonadedeigen blandes med salt og pepper og hakket hvitløk.
2. Formes til 4 store boller, trykk sammen til litt høye burgere med en kniv.
3. Stek hakkebiffene i olje/smør i en varm panne.
Blander altid olje med litt smør, da spruter det mindre
KARAMELLISERT LØK
*Anbefaler å karamellisere løken først, da dette tar lengst tid
3 store løk, skåret i tynne skiver
3 ss smør eller olivenolje
Salt og pepper
1 ss sukker
1. Skjær løken i tynne skiver.
2. Stek løken i en panne på lav varme.
800 gram poteter - 10-12 poteter
Vann til koking
2,5 dl varm melk
2 ss smør
Salt og pepper
4 porsjoner
600 g karbonadedeig
1/2 fedd hvitløk - finhakket
Salt og pepper
Olje/smør til steking
1. Karbonadedeigen blandes med salt og pepper og hakket hvitløk.
2. Formes til 4 store boller, trykk sammen til litt høye burgere med en kniv.
3. Stek hakkebiffene i olje/smør i en varm panne.
Blander altid olje med litt smør, da spruter det mindre
Stek på begge sider, skru ned varmen og stek til de er ferdige.
KARAMELLISERT LØK
*Anbefaler å karamellisere løken først, da dette tar lengst tid
3 store løk, skåret i tynne skiver
3 ss smør eller olivenolje
Salt og pepper
1 ss sukker
1. Skjær løken i tynne skiver.
2. Stek løken i en panne på lav varme.
Lang steketid gjør at løken karamelliseres og blir søt og mild i
smaken.
Når løken er gyllen og fin tilsetter du sukker.
POTETMOS800 gram poteter - 10-12 poteter
Vann til koking
2,5 dl varm melk
2 ss smør
Salt og pepper
1. Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter.
2. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
3. Mos potetene med en rotmoser eller en gaffel i kjelen.
4. Spe med varm melk og smør.
5. Smak mosen til med salt og pepper.
Tilbehør etter eget ønske... Her ble det brokkoli.
2. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
3. Mos potetene med en rotmoser eller en gaffel i kjelen.
4. Spe med varm melk og smør.
5. Smak mosen til med salt og pepper.
Tilbehør etter eget ønske... Her ble det brokkoli.
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
mvh Heidi
Mos potetene med håndmikser, det blir så fint. Jeg har gjort det i ca 50 år
SvarSlett