lørdag 10. januar 2015

HAKKEBIFF ala HELLSTRØM m/ stekt løk og potetmos

Her kommer oppskrift på en rett av vår godeste Hellstrøm  !!
Hatet eller elsket... Jeg digger han :)

Reagerte litt på at ikke det skulle være noe saus til,
men det var absolutt ikke nødvendig...

Det smakte skikkelig godt alt sammen !!

Uttalelse fra Hellstrøm:
"Dette er såpass enkelt at selv en kløne på kjøkkenet, får dette til"

Nytter ikke å feile da, spør du meg :)))



HAKKEBIFF
4 porsjoner

600 g karbonadedeig
1/2 fedd hvitløk - finhakket
Salt og pepper

Olje/smør til steking


1. Karbonadedeigen blandes med salt og pepper og hakket hvitløk.
2. Formes til 4 store boller, trykk sammen til litt høye burgere med en kniv.
3. Stek hakkebiffene i olje/smør i en varm panne. 
Blander altid olje med litt smør, da spruter det mindre 

Stek på begge sider, skru ned varmen og stek til de er ferdige.




KARAMELLISERT LØK
*Anbefaler å karamellisere løken først, da dette tar lengst tid

3 store løk, skåret i tynne skiver
3 ss smør eller olivenolje
Salt og pepper
1 ss sukker


1. Skjær løken i tynne skiver.
2. Stek løken i en panne på lav varme.  
Lang steketid gjør at løken karamelliseres og blir søt og mild i smaken. 
Når løken er gyllen og fin tilsetter du sukker. 
Stek videre til løken er perfekt brunet, mør og saftig.
3. Smak til med salt og pepper.


POTETMOS

800 gram poteter - 10-12 poteter
Vann til koking
2,5 dl varm melk
2 ss smør
Salt og pepper


1. Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter.
2. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
3. Mos potetene med en rotmoser eller en gaffel i kjelen.
4. Spe med varm melk og smør.
5. Smak mosen til  med salt og pepper.


Tilbehør etter eget ønske... Her ble det brokkoli.



HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

1 kommentar:

  1. Mos potetene med håndmikser, det blir så fint. Jeg har gjort det i ca 50 år

    SvarSlett