I dag har jeg laget pizzasnurrer,
og det er innmari lenge siden sist, så utseende ble som de ble :)))
Oppskriften jeg hadde, er sporløs borte,
men her er en oppskrift jeg har satt sammen etter litt leting på nettet :)
og det er innmari lenge siden sist, så utseende ble som de ble :)))
Oppskriften jeg hadde, er sporløs borte,
men her er en oppskrift jeg har satt sammen etter litt leting på nettet :)
INGREDIENSER
18 - 20 stk
3 dl lunkent vann
1/2 pakke pizzagjær - eller vanlig gjær
2 1/2 dl sammalt hvete - fint
4 1/2 dl hvetemel - eller pizzamel
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 ss Idun ferskere bakst - kan sløyfes
FYLL
400 g karbonadedeig
4 ss olje
1 stk løk - hakket
2 - 3 fedd hvitløk - finhakket
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1⁄2 ts pepper
1 ts salt
2 ts oregano
1 liten boks mais
5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg
5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg
1. Lag deigen: Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje, salt,
Idun Ferskere bakst, og mel.
2. Elt deigen til en fin deig, som så vidt slipper bollen.
3. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Min sto 45 min i microbølgeovnen :) Ovnen var selvfølgelig ikke på.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Lag kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger.
Ha all
kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
5. Tilsett løk, hvitløk, tomater,
tomatpuré, salt, pepper og oregano.
La sausen småkoke i ca. 10 minutter til
den blir ekstra tykk.
Dryss over basilikum
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
6. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30 x 50 cm.
Ikke la den bli for tynn, da revner deigen legg når du skal rulle den sammen
7. Smør kjøttsausen utover deigen, hell over mais og mesteparten av osten,
og rull sammen deigen til en pølse.
8. Skjær den i ca
1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
9. Dryss over resten av osten,
og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
10. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.
Stek på 225 °C på midterste rille
i ca 15 minutter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar