onsdag 25. mars 2015

25. MARS - INTERNASJONAL VAFFELDAG

Den offisielle Vaffeldagen er i dag !!
I den anledning, vil jeg dele en oppskrift med dere på litt syrlige vaffler.
Smaker veldig godt :)

Det finnes maaange oppskrifter på vafler, 
og smaken er som baken,
den er delt :)



INGREDIENSER
10-12 plater

1 egg
6 ss sukker
4-5 dl kulturmelk/kefir
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 dl smeltet smør
Mel til passe tykk røre (200-300 g)


FREMGANGSMÅTE

1. Sett smøret til smelting, og avkjølt før det går i røra.

2. Pisk sammen egg og sukker før kulturmelk tilsettes og piskes inn.

3. Ha i vaniljesukker, bakepulver
og kardemomme før det smeltede smøret helles i under pisking.

4. Til sist skal melet blandes inn.


Mengden av mel avhenger litt hvordan du vil ha vaflene.
Dersom røra er tykk får du og tykke, saftige vafler som er lette å holde myke.
Ønsker du gyldne, sprø vafler skal røra være tynnere.

Ved å tilsette melet litt om gangen, holde du lettere røra fri for klumper,
og det er letter å holde kontroll på konsistensen til røra.

Når røra er klar, la den svelle minst 30 minutter, gjerne mer. 
Røra tykner litt under svelling.


Varm vaffel med blåbær og melis, smaker godt.
Varm vaffel med smør og melis, smaker helt himmelsk :)))

-----------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar