Den offisielle Vaffeldagen er i dag !!
I den anledning, vil jeg dele en oppskrift med dere på litt syrlige vaffler.
Smaker veldig godt :)
Det finnes maaange oppskrifter på vafler,
og smaken er som baken,
den er delt :)
INGREDIENSER
10-12 plater
1 egg
6 ss sukker
4-5 dl kulturmelk/kefir
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 dl smeltet smør
Mel til passe tykk røre (200-300 g)
6 ss sukker
4-5 dl kulturmelk/kefir
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 dl smeltet smør
Mel til passe tykk røre (200-300 g)
FREMGANGSMÅTE
1. Sett smøret til smelting, og avkjølt før det går i røra.
2. Pisk sammen egg og sukker før kulturmelk tilsettes og piskes inn.
3. Ha i vaniljesukker, bakepulver
og kardemomme før det smeltede smøret helles i under pisking.
Mengden av mel avhenger litt
hvordan du vil ha vaflene.
Dersom røra er tykk får du og tykke, saftige
vafler som er lette å holde myke.
Ønsker du gyldne, sprø vafler skal
røra være tynnere.
Ved å tilsette melet litt om gangen,
holde du lettere røra fri for klumper,
og det er letter å holde kontroll på
konsistensen til røra.
Når røra er klar, la den svelle minst 30 minutter, gjerne mer.
Røra tykner litt under svelling.
Varm vaffel med blåbær og melis, smaker godt.
Varm vaffel med smør og melis, smaker helt himmelsk :)))
-----------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar