Dette er oppskrift på gulrotkake
til liten langpanne, en kake som er fin og fryse ned.
til liten langpanne, en kake som er fin og fryse ned.
Tiner fort,
om det skulle dukke opp uventet besøk.
INGREDIENSER
4 egg
3 dl sukker
100 g smør
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
2 gulrøtter
Glasur:
200 g kremost
50 g smør
2 dl melis
FREMGANGSMÅTE
Smelt smøret og avkjøl litt.
Bland det så i eggedosisen.
Sikt de tørre ingrediensene og vend inn i røren med en slikkepott.
Bland i finrevne gulrøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm)
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 20-30 min.
Avkjøl kaken helt i formen.
Ta den ut og fjern bakepapiret.
Pisk sammen kremost og smør
(begge deler bør ha romtemperatur, ellers er det lett å få smørklumper i ostekremen)
Pisk inn melis.
Smør glasuren over hele kaken.
Del kaken opp i passe store firkanter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar