søndag 22. mars 2015

GULROTKAKE MED KARDEMOMME

Dette er oppskrift på gulrotkake
til liten langpanne, en kake som er fin og fryse ned.
Tiner fort,
om det skulle dukke opp uventet besøk.



INGREDIENSER

4 egg
3 dl sukker
100 g smør
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
2 gulrøtter

Glasur:
200 g kremost
50 g smør
2 dl melis


FREMGANGSMÅTE


Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt.
Bland det så i eggedosisen.
Sikt de tørre ingrediensene og vend inn i røren med en slikkepott.
Bland i finrevne gulrøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm)
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 20-30 min.
Avkjøl kaken helt i formen.
Ta den ut og fjern bakepapiret.
Pisk sammen kremost og smør
 (begge deler bør ha romtemperatur, ellers er det lett å få smørklumper i ostekremen)
Pisk inn melis.
Smør glasuren over hele kaken.
Del kaken opp i passe store firkanter.


---------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar