lørdag 21. mars 2015

O' BOY KAKE

I morgen har jeg en jubilant i huset,
og i den anledning har jeg laget denne O'boy kaken.
 
Jubilanten elsker sjokoladekake :)
 
Den er enkel å lage og meget smakfull.
Og så ser den jo skikkelig hjemmelaget ut og da :)))




KAKEBUNN

7.5 dl kulturmelk 
8-10 ss O'boy 
4 dl sukker 
1 ss natron 
600 gram mel 
150 g smeltet smør 
1/2 pl kokesjokolade

*Halver oppskriften om du ønsker å lage rund kake 24-26 diameter, og pluss på 5 minutter på steketiden



FREMGANGSMÅTE

Rør sammen O'boy-pulver, kulturmelk, sukker, natron
Rør melet inn gradvis.
Smelt smør og sjokolade sammen tilslutt og tilsett dette gradvis sammen med melet.
Deigen skal være ganske "tykk" (reguler eventuelt med mel)
Hell i langpanne.
Stek kaken i ovnen i 30 minutter på 180 grader.

Start med å lage glasuren når det har gått 15 min.



GLASUR

200 g smeltet smør
1/2 pl kokesjokolade (hele pl om du ønsker den mørkere/sterkere)
3 ss O'boy-pulver
3 ss kaffe
ca 300 g melis
1 egg

200-300 g melis



FREMGANGSMÅTE

Smelt smør og sjokolade sammen
Tilsett O'boy-pulveret og kaffen
Pisk inn ca 300 gr av melisen (den skal være litt kremete, men allikevel tynn)
Tilsett egget.
Med EN gang kaken er ferdig stekt, prikkes den med gaffel over hele. 
Smør et tynt lag med glasur over, slik at fyllet siger ned i kaken og gjør den ekstra saftig.
Tilsett resten (200-300 gr) av melisen, slik at glasuren blir tykk og kremete.


*Rund kake: 
Avkjøl kaken litt.
Del kaken i to og prikk begge bunnene med en gaffel, og smør et tynt lag med glasur over.
Tilsett resten (200-300 gr) av melisen, slik at glasuren blir tykk og kremete.
Legg et lite lag med glasur på den ene bunnen, før du legger den andre over.
Smør så resten av kremen over og rundt kaken.



---------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar