Jeg testet ut det å ha pizza klar til steking, stående i kjølehjørnet over natten.
Det gikk helt supert, og pizzaen smakte kjempegodt.
Dette er virkelig noe jeg kan anbefale :)
PIZZABUNN
1stor bunn
2 dl lunkent vann25 gram fersk gjær - eller 1/2 pose tørrgjær2 klyper salt1 ss olivenolje4-5 dl pizzamel - eller mel til finbakst
FREMGANGSMÅTE
Begynn
med pizzadeigen i god tid, hvis du kan.
1. Rør ut gjæren i lunkent vann og
elt inn salt og pizzamel,
men hold igjen litt av melet for å regulere
deigen underveis.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i
10-15 minutter.
2. Dekk bollen med plast og la den heve lenge.
3. Hev den til dobbelt
størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.
PIZZASAUS
nok til 1 stor pizza
nok til 1 stor pizza
2/3 beger creme fraiche
1/2 stk rød chili - finhakket
1/2 stk kinesisk hvitløk - finhakket
En liten neve frisk timian - finhakket
Salt - du må kjenne saltsmak, uten kan det lett bli litt "tam" smak
Nykvernet svart pepper
Nykvernet svart pepper
FREMGANGSMÅTE
Rør sammen alle ingrediensene til pizzasausen.
La stå i kjøleskapet til du skal ha den over pizzabunnen.
GARNITYR
nok til 1 stor pizza
400 g kyllingkjøttdeig - eller kjøttdeig/karbonadedeig
100 gram bacon - i biter
1 stk liten rødløk - i tynne båter
1 stk liten rødløk - i tynne båter
1/2 beger cherrytomater - delt i to
Revet ost.
Ruccola
FREMGANGSMÅTE
1. Stek kyllingkjøttdeigen, krydre med litt salt og pepper
og stek den raskt i varm panne mens du snur og vender på den.
2. Stek bacon til det blir nesten sprøtt, og la det så renne av på
kjøkkenpapir.
LAG PIZZAEN
1. Ha litt olje på fingrene og trykk ut eller kjevle ut
deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledd
stekeplate.
2. Fordel pizzasausen over, og deretter revet ost, kylling,
bacon, cherytomater og løk.
3. Stek pizzaen ved ca 250-275 grader
til den er ferdig
stekt.
Server gjerne med ruccola !!
-----------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar