Alltid gøy å prøve ut nye oppskrifter !!
Oppskriften fikk jeg av en bekjent som har manet frem en oppskrift
som minner henne om den fiskegratengen hennes mor laget :)
Slike barndomsminner er viktig å ta vare på !!
Tusen takk Belinda :)
Ikke siste gang denne blir laget :) Falt i smak hos mannen også !!
INGREDIENSER
ca 7-8 porsjoner
1200 g lettsaltet torsk
6 ss smør
8 ss hvetemel
3 dl matfløte
2 dl melk
5 dl kraft fra den kokte fisken - spe ut om vannet er for salt
2 dl melk
5 dl kraft fra den kokte fisken - spe ut om vannet er for salt
6 stk egg
4 dl makaroni - kokes etter anvisning på pakken
salt og pepper
muskat
1/2 stk purreløk i skiver
1/2 stk purreløk i skiver
Grilljermel - topping
FREMGANGSMÅTE
1. Kok opp vann i en kasserolle
og kok makaronien etter anvisning på pakka i godt saltet vann.
Når den er ferdigkokt, heller du den over i et
dørslag, og lar den renne av.
Ha litt olje i og bland rundt så ikke alt henger ser sammen.
2. Skjær torsken opp i 3-4 biter og legg i kasserollen.
Hell over vann,
og kok opp.
Hvis
torsken ikke er saltet, må du salte kokevannet, ca. 1 ss salt per liter
vann.
3. Legg et lokk på kasserollen,
skru ned varmen og la fisken trekke,
det vil si at vannet ikke skal koke,
men være like oppunder kokepunktet
i 8-10 minutter.
4. Like før fisken er ferdig, begynner du på sausen:
Smelt smøret i en
kasserolle og ha i hvetemelet.
Rør det sammen til en klumpfri jevning..
Spe med matfløten/melk og
kokevannet til fisken.
Visp godt slik at du får en fyldig, klumpfri saus, og la den småkoke i 3 minutter.
5. La sausen avkjøles i 4-5
minutter mens du river fisken i mindre biter
8. Hell så sausen over fisken og makaronien og fordel
grilljermel på toppen.
Sett formen midt i ovnen
og plasserer bitene i bunnen av
en smurt ildfast form,
eller aluminiums porsjonsformer til frysing.
6. Hell så makaronien over fisken.
7. Tilsett eggene i sausen, ett og ett,
og rør dem inn før du smaker til med salt, pepper og muskatt.
Ha over purre og bland den inn i sausen.
8. Hell så sausen over fisken og makaronien og fordel
grilljermel på toppen.
og stek på 180 grader i ca. ca 30-45 min
Ønsker du å fryse ned til senere bruk, frys den rå.
Ta ut av fryseren dagen før du skal bruke den,
og sett til tining i kjøleskap natten over.
--------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar