Det er Påskeaften,
og familien skal samles rundt bordet,
med god mat og godt å drikke !!
Denne retten kan virkelig anbefales !!
Denne retten kan virkelig anbefales !!
2 kg indrefilet
6 fedd hvitløk - med skallet på
noen stilker frisk timian
2 ts salt
2 ts pepper
4 ss smør
24 stk poteter
8 ss smeltet smør
4 ss griljermel
salt og pepper
800 g champignon
2 ss smør
6 dl kremfløte
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1.Indrefilèt: Kjøttet skal være romtemperert før du starter tilberedningen.
Renskjær fileten for sener og hinner med en skarp kniv.
Vær forsiktig så du får med minst mulig rent kjøtt.
Gni fileten inn med salt og pepper.
2. Hasselback poteter: Skrell og vask potetene.
Skjær en liten bit av
bunnen på hver potet, så de kan stå stødig.
Skjær tynne, tette snitt i
poteten som om du skulle skjære den i tynne skiver,
men stopp like før
du når bunnen.
Du skal ikke skjære helt igjennom !!
3. Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.
Hell over
smeltet smør og dryss over salt, pepper og strøkavring.
Nå kan du steke
potetene halvferdig først,
og så steke dem helt ferdige i ovnen senere
mens kjøttet hviler.
Stek dem nå først 30 minutter på 225 grader.
4. Brun fileten på alle sider i smør sammen med timian,
og hvitløksfeddene
som har fått en god klem av et knivblad.
Pannen skal være god og varm,
og kjøttet skal raskt få en fin og brun stekeskorpe.
Legg fileten i en
ildfast form sammen med hvitløk og timian.
Stikk et steketermometer inn i
den tykkeste delen på kjøttet,
og stek til ønsket kjernetemperatur.
Storfekjøtt biff, indrefilet og ytrefilet
Rød: 55 – 60 grader
Rosa: 60 – 65 grader
Gjennomstekt/grå: 70 grader
og stek til ønsket kjernetemperatur.
Storfekjøtt biff, indrefilet og ytrefilet
Rød: 55 – 60 grader
Rosa: 60 – 65 grader
Gjennomstekt/grå: 70 grader
Stek fileten i ovnen på 200 grader i 25-35 minutter.
OBS: Pass på, for gradene stiger fort.
OBS: Pass på, for gradene stiger fort.
5. Ta indrefileten ut og la den hvile 15 minutter på benken.
Skru så opp
varmen på ovnen til 225 grader igjen,
og stek potetene ferdig mens
kjøttet hviler.
6. Sopp: Tørk soppen fri for rusk med kjøkkenpapir og skjær den i litt
større biter.
Fres soppen med smør i en panne på middels varme.
Salte og
pepre og tilsett fløte.
La fløten koke litt inn før du smaker til med enda litt salt og pepper.
7. Servér indrefileten i skiver med den
kremede soppen,
hasselbackpotet og en frisk grønn salat.
Alle bildene og oppskriften er hentet fra meny
Ønsker dere en fin påskeaften med familie/venner !!
------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar