Enkel pizza med få ingredienser !!
Pizzaen var barnas favoritt da de var små,
og jammen er de glad i denne enkle varianten enda :)))
Mannen synes også denne er smakfull,
og det liker jeg, da den er utrolig enkel å lage !!
PIZZABUNN
1stor bunn
2 dl lunkent vann25 gram fersk gjær - eller 1/2 pose tørrgjær2 klyper salt1 ss olivenolje4-5 dl pizzamel - eller mel til finbakst
FREMGANGSMÅTE
Begynn
med pizzadeigen i god tid, hvis du kan.
1. Rør ut gjæren i lunkent vann og
elt inn salt og pizzamel,
men hold igjen litt av melet for å regulere
deigen underveis.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i
10-15 minutter.
2. Dekk bollen med plast og la den heve lenge.
3. Hev den til dobbelt
størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.
TOPPING
Ketshup
500 g middagspølse
1 stk middels purreløk - kan sløyfes
300 g revet ost
LAG PIZZAEN
1. Ha litt olje på fingrene og trykk ut eller kjevle ut
deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledd
stekeplate.
2. Smør ketshup jevnt over hele pizzabunnen.
3. Skjær middagspølse i skiver og purreløken i ringer, og legg over bunnen.
Topp med revet ost.
-------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar