Er dere ikke enig i at denne posteien
ser
skremmende likt ut vanlig leverpostei ??
Jeg ble så nyskjerrig på hvordan denne smakte, så jeg MÅTTE bare lage den.
Med nybakt steinalderbrød og nylaget bønnepostei,
var jeg og mannen enig i
at dette ble en god påleggserstatter for leverpostei,
og mye sunnere også da !!
INGREDIENSER
2 bokser kidneybønner - 450 gram ferdigkokte
2 dl glutenfri havre - kvern glutenfrie havregryn
1/2 gul løk
2 stk hvitløksfedd
Kokosolje
2 ss usøtet, usaltet tomatpuré
Ca 1 dl vann
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
Nymalt sort pepper, salt, en liten klype cumin - tacokrydder
Knivsodd kajennepepper.
FREMGANGSMÅTE
Start med å blende havregrynene lett,
ikke til mel, bare lett kvernet.
Hakk løk og hvitløk og surr dette gyllen i litt kokosolje.
Det er viktig at dere steker løken for å fjerne råsmaken.
Alt, utenom havre og kidneybønner, blendes til en saus.
Bruk en stavmikser, blender eller en foodprosessor.
Plasser kidneybønner,
havre og saus i en foodprosessor.
Blend raskt og effektivt til alt er blandet.
Tilsett eventuelt bittelitt ekstra vann hvis dere føler det er
nødvendig.
Bønneposteien vil bli fastere etter noen timer i kjøleskap.
Oppbevar bønneposteien i en lufttett beholder eller glass i kjøleskapet.
Den er holdbar i ca 1,5 uke
hvis den
oppbevares tett og i kjøleskap.
Bønneposteien er god som dip til grønnsaker
eller sammen med knekkebrød/brød, agurk, majones
og fersk persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar