fredag 11. april 2014

Hjemmelaget Mojosaus

 Dette er en saus som passer perfekt til saltbakte poteter.
Første gang jeg smakte dette, var på kanariøyene for mange år siden.
Har aldri glemt smaken, så noe måtte jeg gjøre.
Jeg fant til slutt denne oppskriften fra http://kulinariskfanatisme.blogg.no


INGREDIENSER
2 stk rød paprika - grovkuttet
1 stk tomat - grovkuttet
1 stk rød chilli - hakket
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
3 stk hvitløksfedd - hakket
Sitronsaft
Salt og pepper
En liten klype brunt sukker


FREMGANGSMÅTE

Ha litt olje i en stekepanne, 
og surr paprika, hvitløk og chilli på middels varme i noen minutter. 
Ha deretter oppi paprikapulver, spisskummen og tomatene
La dette surre ytterligere noen minutter. 
Kjør deretter alt til glatt saus i en blender. 
Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
Du kan også gjøre dette uten å steke ingrediensene først, 
men stekingen hever smaken.


Link til Saltbaktepoteter 
finner du her under:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar