fredag 11. april 2014

Hjemmelaget AIOLI

Jeg smakte Aioli for første gang i Spania
og det på pomfrites.
Aioli smaker godt som dip til grønnsaker og til saltbaktepoteter
enten i OVN eller KJELE
Her er oppskriften jeg bruker


INGREDIENSER

1 stk hvitløksfedd
3 stk eggeplommer
2 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
1 knivsodd cayennepepper - dette er sterkt, så prøv deg frem
1 ts sennepspulver
1 ss sitronsaft
Salt & Pepper 


FREMGANGSMÅTE
Knus hvitløkfeddet i en stor bolle.
Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur.
Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den god inn.
Fortsett med å piske inn litt og litt olje

 (om det skiller seg kan du ta en ny eggeplomme i en annen bolle og piske inn 
den sprukne aiolien som om det var olje)

Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte.
Ha i salt, pepper, sennepspulver, cayennepepper
og smak til med sitronsaft !!

KLAR  TIL  SERVERING



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar