Jeg smakte Aioli for første gang i Spania
og det på pomfrites.
Her er oppskriften jeg bruker
INGREDIENSER
1 stk hvitløksfedd
3 stk
eggeplommer
2 dl
solsikkeolje
1 dl
olivenolje
1 knivsodd
cayennepepper - dette er sterkt, så prøv deg frem
1 ts
sennepspulver
1 ss
sitronsaft
Salt & Pepper
FREMGANGSMÅTE
Knus hvitløkfeddet i en stor bolle.
Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur.
Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den god inn.
Fortsett med å piske inn litt og litt olje
(om det skiller seg kan du ta en ny eggeplomme i en annen bolle og piske inn
den sprukne aiolien som om det var olje)
Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte.
Ha i salt, pepper, sennepspulver, cayennepepper
og smak til med sitronsaft !!
Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur.
Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den god inn.
Fortsett med å piske inn litt og litt olje
(om det skiller seg kan du ta en ny eggeplomme i en annen bolle og piske inn
den sprukne aiolien som om det var olje)
Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte.
Ha i salt, pepper, sennepspulver, cayennepepper
og smak til med sitronsaft !!
KLAR TIL SERVERING
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar