Det nærmer seg sommer, 17.mai og sommerfester
og hva passer ikke bedre da enn å overraske med denne pavlova kaken..
Denne oppskriften kommer fra Adams Matkasse !!
Jeg har ikke prøvd denne selv, men tipper den faller i smak.
Min egen oppskrift kommer jeg med litt nærmere 17. mai :)
og hva passer ikke bedre da enn å overraske med denne pavlova kaken..
Denne oppskriften kommer fra Adams Matkasse !!
Jeg har ikke prøvd denne selv, men tipper den faller i smak.
Min egen oppskrift kommer jeg med litt nærmere 17. mai :)
MARENGS BUNN
6 stk eggehviter
250 g sukker
2 ts bringebæreddik
1 ss maisenna
250 g sukker
2 ts bringebæreddik
1 ss maisenna
1. Sett ovnen på 120 grader varmluft og skill eggene.
Pass på at det
ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten,
da får du ikke
pisket den stiv.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret
til en løs marengs.
Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får
en glatt, skinnende og stiv marengs.
Bruk en kjøkkenmaskin.
Hvis du
ønsker en litt seig konsistens på Pavlovaen,
kan du tilsette litt
bringebæreddik og maisenna.
3. Stek marengsen i en stekesirkel på
ca 28 cm i diameter på bakepapir i ca 1.5 time
- til den er sprø utenpå
og myk inni.
Sett den så på kjøl.
FLØTEKREM OG BÆR TIL PYNT
5 dl kremfløte
1 ss sukker
1 stk vaniljestang
1 beger jordbær
1 beger bringebær
1 beger blåbær
Sitronmelisse
1 ss sukker
1 stk vaniljestang
1 beger jordbær
1 beger bringebær
1 beger blåbær
Sitronmelisse
4. Pisk kremfløten stiv sammen
med sukkeret og vaniljefrøene fra vaniljestangen,
og fordel kremen oppå
den avkjølte Pavlovaen.
Pass på at du ikke pisker kremen for mye!
Fordel bær og sitronmelisse over kremen, og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar