lørdag 5. april 2014

Sukkerfri bringebærfromasj

Jeg har alltid foretrukket fromasj fremfor gelè til dessert.
Det er noe med  den luftige konsistensen i fromasjen fremfor den 
kompakte konsistensen i gelè.

Her kommer en oppskrift jeg har testet ut 
og som overrasket meg med den gode smaken den hadde.
Å siden den er sukkerfri, så smakte den enda noen hakk bedre, hi hi hi :)


INGREDIENSER
for 2 porsjoner

240 g mager kesam/gresk yoghurt eller en blanding av begge
60 g funlight, bringebær - eller den smaken du ønsker
3 plater gelatin - eller 2 ts gelantinpulver
 2 ss varm funlight
1 eggehvite



Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. 
Ved bruk av gelantinpulver, følg bruksanvisningen på boksen
 I mellomtiden stivpisker du en eggehvite og setter den til side. 
Bland sammen mager kesam - eller gresk yoghurt
og fun light saft i den maken du måtte ønske. 
Varm 1 ss saft i en liten kopp i mikroen, press ut vannet av gelatinplatene 
og smelt de i den varme safta.
Har du brukt gelantin pulver, så blander du inn saften i det.
Tilsett gelatinblandingen i den magre kesamblandingen, og rør godt - gjerne med miksmaster. 
Der etter vender du inn halvparten av den stivpiskede eggehviten med en slikkepott.
Pass på å vende forsiktig inn så du ikke mister for masse luft,
 men husk at alt må blandes godt.
Hell over i to porsjonsskåler og sett kjølig !!


Fromasjen er spiseklar etter noen timer i kjøleskapet,
men holder seg i kjøleskapet noen dager med plstfolie over !!


Server gjerne fromasjen med hjemmelaget bringebær coulissom topping.
Den smaker helt nydelig og  oppskriften finner du HER



1 kommentar:

  1. Fromasj er godt :) Hvordan måler du saft i gram?
    Denne ligner litt på en oppskrift jeg har laget et par ganger, men med bær og bittelitt sukker i stedet for saften: http://ingridsboble.blogspot.no/2012/07/bringebrmousse-tilnrmet-sunn.html

    SvarSlett