Jeg har alltid foretrukket fromasj fremfor gelè til dessert.
Det er noe med den luftige konsistensen i fromasjen fremfor den
kompakte konsistensen i gelè.
Her kommer en oppskrift jeg har testet ut
og som overrasket meg med den gode smaken den hadde.
Å siden den er sukkerfri, så smakte den enda noen hakk bedre, hi hi hi :)
INGREDIENSER
for 2 porsjoner
240 g mager kesam/gresk yoghurt eller en blanding av begge
60 g funlight, bringebær - eller den smaken du ønsker
3 plater gelatin - eller 2 ts gelantinpulver
3 plater gelatin - eller 2 ts gelantinpulver
2 ss varm funlight
1 eggehvite
1 eggehvite
Bløtlegg
gelatinplatene i kaldt vann.
Ved bruk av gelantinpulver, følg bruksanvisningen på boksen
I mellomtiden stivpisker du en eggehvite og setter den til side.
Bland sammen mager kesam - eller gresk yoghurt
og fun light saft i den maken du måtte ønske.
Varm 1 ss saft i en liten kopp i
mikroen, press ut vannet av gelatinplatene
og smelt de i
den varme safta.
Har du brukt gelantin pulver, så blander du inn saften i det.
Har du brukt gelantin pulver, så blander du inn saften i det.
Tilsett gelatinblandingen i den magre kesamblandingen, og rør
godt - gjerne med miksmaster.
Der etter vender du inn halvparten av den
stivpiskede eggehviten med en slikkepott.
Pass på å vende forsiktig inn så du
ikke mister for masse luft,
men husk at alt må blandes godt.
Hell over i to porsjonsskåler og sett kjølig !!
Fromasjen er spiseklar etter noen timer i kjøleskapet,
men holder seg i kjøleskapet noen dager med plstfolie over !!
Server gjerne fromasjen med hjemmelaget bringebær coulissom topping.
Den smaker helt nydelig og oppskriften finner du HER
Den smaker helt nydelig og oppskriften finner du HER
Fromasj er godt :) Hvordan måler du saft i gram?
SvarSlettDenne ligner litt på en oppskrift jeg har laget et par ganger, men med bær og bittelitt sukker i stedet for saften: http://ingridsboble.blogspot.no/2012/07/bringebrmousse-tilnrmet-sunn.html