Dette er en oppskrift fra Linda Mari Stuhaug
Kaken er sukkerfri, glutenfri og uten egg.
Oppskriften er enkel, så denne kan ALLE klare å lage !!
Snickersbunn
180 g salte peanøtter
80 g havregryn
7- 10 stk store, saftige dadler - 140 g uten stein
2 ss sukrin gold - eller annen søtning
___________________________________________________
Væske:
10-15 g smelta smør - eller 3-4 ss vann
FREMGANGSMÅTE
Ha alle ingrediensene utenom væske, i en foodprosessor.
Kjør til en jevn,
smuldrette masse - og juster med væske helt på slutten.
Kjenn på massen
- den skal akkurat kunne formes med hendene.
Press ned i en
bakepapirkledd form
og sett i fryseren mens toppingen lages - min form var ca 20 x 30 cm
INGREDIENSER
Sjokolade-karamell topping
2 dl vikingmelk - evt. fløte
2 ss sukrin
2 ss sukrin gold - går også med bare sukrin
15 g yaconsirup - evt. annen sirup eller honning
12 g smør
_________________________________
25 g sukkerfri mørk sjokolade - kan også bruke lys eller hvit
En neve salte peanøtter
Litt malddon salt - over fyllet om du ønsker det
FREMGANGSMÅTE
MICRO
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen.
2 ss sukrin gold - går også med bare sukrin
15 g yaconsirup - evt. annen sirup eller honning
12 g smør
_________________________________
25 g sukkerfri mørk sjokolade - kan også bruke lys eller hvit
En neve salte peanøtter
Litt malddon salt - over fyllet om du ønsker det
FREMGANGSMÅTE
MICRO
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen.
Bland i en stor bolle som tåler
sterk varme, og sett i mikroen på 800 - 1000 Watt.
Etter 5 minutter tar du
bollen ut og rører litt.
Sett den deretter inn igjen til du får en
tykk, karamell-farget masse.
Dette kan ta litt tid, og vil variere fra micro til micro, så følg med underveis.
Ikke ha for lenge inni microen på slutten, da den plutselig tykner.
FREMGANGSMÅTE
Ikke ha for lenge inni microen på slutten, da den plutselig tykner.
FREMGANGSMÅTE
KASSEROLLE
Hell alle ingrediensene oppi en kasserolle, og bland sammen.
Sett platetoppen på middels til høy teperatur, og pass på mens det koker opp.
Skru så ned temperaturen, men det skal fremdeles koke. Jeg hadde på styrke 5.
Etter ca 20 minutter, bør du begynne å passe på.
Massen tykner mer og mer, og temperaturen må skrus ned litt etter litt.
På min platetopp kokte massen i 20-25 minutter på styrke 5,
og deretter på 4 og 3etter som massen ble tykkere.
Jeg har induksjonstopp
Når massen er ferdig, tilsetter du valgfri sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen.
Når massen er ferdig, tilsetter du valgfri sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen.
Ha
oppi en neve nøtter, bland godt og smør deretter utover snickersbunnen.
Sett i fryseren for avkjøling.
Den er spiseklar etter et par timer
i fryseren...
Jeg har delt min kake i 12 like biter,
men her kan du trygt dele den opp i f.eks. 24 passe biter :)
i fryseren...
Jeg har delt min kake i 12 like biter,
men her kan du trygt dele den opp i f.eks. 24 passe biter :)
Linda anbefaler å oppbevare snickerskaken i fryseren.
Hun mener konsistensen
definitivt er best når den kommer rett derfra.
La den gjerne stå noen
minutter i romtemperatur før servering,
Står kaken for lenge i varmen, blir kaken myk og dette går utover smaken.
Kaken min var like god etter 4 uker i fryseren,
så denne kan trygt lages før den skal brukes til en spesiell anledning.
____________________
Reagere på denne sukkerfrie snickerskaka med dadler ? da er ikke kaka lenger sukkerfri ...For dadler har en mengde med sukker
SvarSlett