Pasta
Carbonara er en lettvint pastarett fra Italia.
Sammen med pastaen har du en saus som lages av
fløte,
egg, ost,
bacon og sort pepper.
//mobil bilde//
INGREDIENSER
INGREDIENSER
4 porsjoner
115 g Bacon
1 dl revet Romano ost
1 fedd Hvitløk - finhakket
2 stk Egg
0.75 dl Kremfløte
1 spiseskje Olivenolje - mer om nødvendig
Salt og Pepper etter smak
400 g Spaghetti
Parmesan - revet
FREMGANGSMÅTE
1. Kok opp en kjele med vann til pastaen.
2. Mens vannet koker, kutter eller klipper du baconet i tynne strimler.
Stek i stekepanne i en spiseskje olje sammen med hvitløk
til baconet er
gjennomstekt.
3. Når vannet koker, tilsett salt og ha i pastaen.
4. Visp eggene lett.
Så fort plommen og hviten er blandet, bland inn osten,
kremfløten og litt salt og pepper.
kremfløten og litt salt og pepper.
5. Når pastaen er ferdigkokt,
sil av vannet og hell pastaen over i en
oppvarmet serveringsbolle.
Strø baconet over sammen med sausen mens du
rører godt.
Varmen fra pastaen vil koke eggene.
Serveres med fersk revet
parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar