Dette er en luftig og smakfull sjokoladekake.
Kaken er enkel å bake.
Jeg bruker en form som måler 27 x 27 cm.
men bruk helst en liten langpanne som måler 25 x 35 cm.
For vanlig langpanne, dobler du bare oppskriften.
INGREDIENSER
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
2,25 dl vann
200 g smør
4 ss bakekakao
2 dl lettrømme
1 ts natron
2 egg - pisket lett
GLASUR
75 g smør
4 ss kaffe, ferdig kokt
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
250 g melis
Kokosmasse til pynt.
FREMGANGSMÅTE
1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Bland sukker, hvetemel og salt i en stor bolle.
3. Kok opp vann, smør og bakekakao.
Avkjøl til ca. 40 grader.
4. Bland sammen med de tørre ingrediensene.
5. Bland rømme og natron i en liten bolle,
og rør det inn sammen med de andre ingrediensene.
6. Rør inn de piskede eggene.
7. Kle en liten bakeform (25x35) med bakepapir og hell i blandingen.
8. Stekes i ca. 35-40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
9. Bland smør, kaffe, vaniljesukker, kakao og melis i en liten bolle.
Pass på at glasuren er tykk slik at den ikke renner av kaken.
10. Strø over kokosmasse.
Skjær kaken i firkanter og server.
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Jeg bruker en form som måler 27 x 27 cm.
men bruk helst en liten langpanne som måler 25 x 35 cm.
For vanlig langpanne, dobler du bare oppskriften.
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
2,25 dl vann
200 g smør
4 ss bakekakao
2 dl lettrømme
1 ts natron
2 egg - pisket lett
GLASUR
75 g smør
4 ss kaffe, ferdig kokt
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
250 g melis
Kokosmasse til pynt.
FREMGANGSMÅTE
1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Bland sukker, hvetemel og salt i en stor bolle.
3. Kok opp vann, smør og bakekakao.
Avkjøl til ca. 40 grader.
4. Bland sammen med de tørre ingrediensene.
5. Bland rømme og natron i en liten bolle,
og rør det inn sammen med de andre ingrediensene.
6. Rør inn de piskede eggene.
7. Kle en liten bakeform (25x35) med bakepapir og hell i blandingen.
8. Stekes i ca. 35-40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
9. Bland smør, kaffe, vaniljesukker, kakao og melis i en liten bolle.
Pass på at glasuren er tykk slik at den ikke renner av kaken.
10. Strø over kokosmasse.
Skjær kaken i firkanter og server.
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Den ser skikkelig god ut! Og det gjør marsipanchipsen under her også!! At jeg ikke har sett den før. Har akkurat brukt opp marsipanen til kuler dyppet i sjokolade, men det er nå godt det også;)
SvarSlett