tirsdag 30. desember 2014

SJOKOLADEKAKE I LITEN LANGPANNE

Dette er en luftig og smakfull sjokoladekake. 
Kaken er enkel å bake.

Jeg bruker en form som måler 27 x 27 cm.
men bruk helst en liten langpanne som måler 25 x 35 cm.

For vanlig langpanne, dobler du bare oppskriften.


INGREDIENSER

4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
 2,25 dl vann
200 g smør
4 ss bakekakao
 2 dl lettrømme
1 ts natron
 2 egg - pisket lett


GLASUR

75 g smør
4 ss kaffe, ferdig kokt
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
250 g melis

Kokosmasse til pynt.


FREMGANGSMÅTE

1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Bland sukker, hvetemel og salt i en stor bolle.
3. Kok opp vann, smør og bakekakao.
 Avkjøl til ca. 40 grader.

4. Bland sammen med de tørre ingrediensene.

5. Bland rømme og natron i en liten bolle,
og rør det inn sammen med de andre ingrediensene.

6. Rør inn de piskede eggene.

7.  Kle en liten bakeform (25x35) med bakepapir og hell i blandingen.

8. Stekes i ca. 35-40 minutter. Avkjøl kaken på rist.

9. Bland smør, kaffe, vaniljesukker, kakao og melis i en liten bolle.
Pass på at glasuren er tykk slik at den ikke renner av kaken.

10. Strø over kokosmasse.

Skjær kaken i firkanter og server.


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

1 kommentar:

  1. Den ser skikkelig god ut! Og det gjør marsipanchipsen under her også!! At jeg ikke har sett den før. Har akkurat brukt opp marsipanen til kuler dyppet i sjokolade, men det er nå godt det også;)

    SvarSlett