Å lage mat i leirgryte er en gammel tradisjonell matlagingsteknikk
som er brukt over hele verden.
Den leirgryten som vi er best kjent med her i Norge er Römertopf.
Det
er en uglasert og porøs leirgryte,
som man kan tilberede alt fra hele
steker til grytekjøtt.
Maten kokes i sin egen væske, dermed kommer
råvarens smak til sin fulle rett,
samtidig som næringsstoffer bevares i
retten.
SLIK GJØR DU
1. Det er viktig å legge leirgryten og lokket i vann
minst i 30 minutter før den tas i bruk.
2. Legg alle ingrediensene og krydder i leirgryten samtidig.
3. Leirgryten bør settes i kald ovn og så bringes opp til den korrekte steketemperaturen
som er angitt i oppskriften.
4. La den stå til ingrediensene er ferdig stekt. Steketiden vil variere fra oppskrift til oppskrift
5. Er det ønskelig med sprø overflate på det du steker, kan du ta av lokket
de siste 15 minuttene av steketiden.
Jeg har tørket støv av min leirgryte,
og gleder meg til å prøve ut forskjellige oppskrifter jeg finner på nettet !!
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar