tirsdag 6. januar 2015

LEIRGRYTE - fakta

Å lage mat i leirgryte er en gammel tradisjonell matlagingsteknikk 
som er brukt over hele verden.


Den leirgryten som vi er best kjent med her i Norge er Römertopf. 
Det er en uglasert og porøs leirgryte, 
som man kan tilberede alt fra hele steker til grytekjøtt. 

Maten kokes i sin egen væske, dermed kommer råvarens smak til sin fulle rett, 
samtidig som næringsstoffer bevares i retten.
 

SLIK GJØR DU

1. Det er viktig å legge leirgryten og lokket i vann 
minst i 30 minutter før den tas i bruk.

2. Legg alle ingrediensene og krydder i leirgryten samtidig.

3. Leirgryten bør settes i kald ovn og så bringes opp til den korrekte steketemperaturen 
som er angitt i oppskriften.

4. La den stå til ingrediensene er ferdig stekt. Steketiden vil variere fra oppskrift til oppskrift

5. Er det ønskelig med sprø overflate på det du steker, kan du ta av lokket 
de siste 15 minuttene av steketiden.


Jeg har tørket støv av min leirgryte,
og gleder meg til å prøve ut forskjellige oppskrifter jeg finner på nettet !!


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar