mandag 5. januar 2015

SUPPELAPSKAUS - en enkel variant

Klar for litt lettere hverdagskost nå
etter all den gode julematen ??


Lapskaus er en tradisjonell og lett hverdagskost.
Med strimlet svinekjøtt, blir den bittelitt mer spennende...
Server den gjerne med litt flatbrød, 
og du har en klassiker...

Enkelt og lage, lett og spise !!


 
 //bildet er lånt//


INGREDIENSER
2 porsjoner

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 fedd hvitløk
1 ss smør eller olje til steking
3 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 pk dypfryst lapskausblanding *
1 ts provencekrydder

Salt og pepper etter smak 


Du kan erstatte lapskausblandingen med:

* 3 stk poteter i terninger - 2 stk gulrot i skiver
Litt kålrot i terninger og ca 10 cm purreløk i skiver - om ønskelig

 //bildet er lånt//


FREMGANGSMÅTE

1. Finhakk hvitløk og fres det i en kjele med litt olje.

2. Tilsett buljongen og la det koke opp.

3. Ha i grønnsakene og la det koke videre. Tilsett kjøtt og smak til med krydder. 
La det koke i 5-8 minutter til suppen er jevn og kjøttet er mørt.

Smaker godt alene, men enda bedre med flatbrød til !



HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar