lørdag 28. februar 2015

BETASUPPE/LAPSKAUS med pinnekjøtt

Betasuppe/lapskaus er utrolig godt når du bruker rester av pinnekjøtt.
Super å lage til mange mennesker, og så smaker det jo 
himmla godt :)

Jeg har i dag laget en svær panne,
 som vi skal ha med oss over fjellet i morgen.
Da er det nemlig duket for den årlige turen til Geilo, med barn og svigerbarn :)



INGREDIENSER

Kokt pinnekjøtt
Kraft fra pinnekjøtt - pass på at det ikke blir for salt
Kålrabi
Poteter
Gulrøtter
Purreløk
Sellerirot
Salt og pepper


FREMGANGSMÅTE

1. Rens pinnekjøttet fri for bein og hinner, og skjær det i biter.
 
2. Skrell og del grønnsakene i biter, å ha de i gryten sammen med kraft/vann. 
 La dette koke i 30-40 minutter

3.  Ha så i pinnekjøttet, salt og pepper, og la alt få koke videre en liten time.
 
Smak om du må ha i mer salt eller pepper.
Er suppen/lapskausen for salt, så har du i litt mer vann. 
 Jo mer poteter du bruker, jo tykkere blir middagen.




HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


1 kommentar: