Betasuppe/lapskaus er utrolig godt når du bruker rester av pinnekjøtt.
Super å lage til mange mennesker, og så smaker det jo
himmla godt :)
Jeg har i dag laget en svær panne,
som vi skal ha med oss over fjellet i morgen.
Da er det nemlig duket for den årlige turen til Geilo, med barn og svigerbarn :)
INGREDIENSER
Kokt pinnekjøtt
Kraft fra pinnekjøtt - pass på at det ikke blir for salt
Kålrabi
Poteter
Gulrøtter
Purreløk
Sellerirot
Salt og pepper
Kraft fra pinnekjøtt - pass på at det ikke blir for salt
Kålrabi
Poteter
Gulrøtter
Purreløk
Sellerirot
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Rens pinnekjøttet fri for bein og hinner, og skjær det i biter.
2. Skrell
og del grønnsakene i biter, å ha de i gryten sammen med kraft/vann.
La dette koke i 30-40 minutter
3. Ha så i pinnekjøttet, salt og pepper, og la alt få koke videre en liten time.
Smak om du må ha i mer salt eller pepper.
Er suppen/lapskausen for salt, så har du i litt mer vann.
Er suppen/lapskausen for salt, så har du i litt mer vann.
Jo mer poteter du bruker, jo tykkere blir middagen.
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Dette er skikkelig god mat. Sunn er den også;)
SvarSlett