Jeg har tatt utgangspunkt i DENNE oppskriften
Da jeg ikke liker så godt den skarpe, vannaktige smaken av tomater,
har jeg her laget min egen vri med litt creme fraiche.
Og med litt estragon krydder,
ble det en utrolig spennende smak :)
INGREDIENSER
500 g kjøttdeig
2 ss smør eller olje til steking
1 stk løk - finhakket
2 stk gulrot - små terninger
1⁄2 liten boks tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
1⁄2 liten boks tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
4 ss creme fraiche
1 liten boks mais
1⁄2 ts sukker
1⁄2 ts sukker
salt
pepper
hvitløkspulver
1 liten ts estragon
POTETMOS
1 kg potet
75 g smør
2 dl melk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
ca. 2 dl revet hvitost
FREMGANGSMÅTE
1.
Skrell potet, og del dem i grove terninger.
Kok potetterninger møre i
en kjele med vann.
Hell av kokevannet.
Mos poteter og rør inn melk og
smør.
Smak til med salt og pepper.
2.
Stek kjøttdeig i to omganger i en stekepanne med smør eller olje,
sett kjøttdeigen til side.
Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne,
ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter.
Tilsett hakkede
tomater, creme fraiche, kjøttdeig og mais.
Bland godt og smak til med krydder.
3.
Ha kjøttsausen i en dyp ildfast form, eventuelt i små porsjonsformer.
Legg potetmos som et lokk over kjøttsausen
og dryss ost på toppen.
4. Sett den ildfaste formen i stekeovn på 180 °C
og stek i 30-40 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge.
Server kjøttformen med en frisk salat.
---------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar