onsdag 25. februar 2015

KJØTTDEIG I FORM med lokk av potetmos


Jeg har tatt utgangspunkt i DENNE oppskriften

Da jeg ikke liker så godt den skarpe, vannaktige smaken av tomater,
har jeg her laget min egen vri med litt creme fraiche.
Og med litt estragon krydder,
ble det en utrolig spennende smak :)



INGREDIENSER

500 g kjøttdeig
2 ss smør eller olje til steking
1 stk løk - finhakket 
2 stk gulrot - små terninger
1⁄2 liten boks tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
4 ss creme fraiche
1 liten boks mais
1⁄2 ts sukker
salt
pepper
hvitløkspulver
1 liten ts estragon 


POTETMOS

1 kg potet
75 g smør
2 dl melk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
ca. 2 dl revet hvitost
 

FREMGANGSMÅTE

1. Skrell potet, og del dem i grove terninger. 
Kok potetterninger møre i en kjele med vann. 
Hell av kokevannet. 
Mos poteter og rør inn melk og smør. 
Smak til med salt og pepper.

2. Stek kjøttdeig i to omganger i en stekepanne med smør eller olje, 
 sett kjøttdeigen til side.
 Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter. 
Tilsett hakkede tomater, creme fraiche, kjøttdeig og mais. 
Bland godt og smak til med krydder.

3. Ha kjøttsausen i en dyp ildfast form, eventuelt i små porsjonsformer. 
Legg  potetmos som et lokk over kjøttsausen 
og dryss ost på toppen.

4. Sett den ildfaste formen i stekeovn på 180 °C 
og stek i 30-40 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge.

Server kjøttformen med en frisk salat.

---------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar