Kanelboller er så utrolig godt,
og enda bedre om de stekes sammen i form.
og enda bedre om de stekes sammen i form.
Jeg er ikke så glad i småtørre kanter,
så ved å steke de på denne
måten, blir alle kanter myke.
Topper du det hele med melisglasur,
så har du noen fantastiske og saftige kanelboller !!
så har du noen fantastiske og saftige kanelboller !!
INGREDIENSER
15 - 20 boller
125 g melis
125 g melis
150 g smør
5 dl melk
Koke opp og avkjøl til blandingen er fingervarm.
50 g gjær - fersk eller tørr
ca 750 - 800 g hvetemel
FREMGANGSMÅTE
1. Ha gjæren oppi den fingervarme melk-smør-melis blandingen,
1. Ha gjæren oppi den fingervarme melk-smør-melis blandingen,
og bland inn hvetemelet til en smidig deig.
2. Del deigen i to og kjevle ut hver del til en avlang leiv.
3. Smør et
tynt lag med mykt smør på hver leiv og strø over sukker og kanel.
4. Rull
leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm.
Avhengig av hvor
store boller du vil ha, er dette nok til 15-20 boller.
5. Sett bitene
sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform.
La det
være et par cm mellomrom mellom bollene,
de vokser sammen under heving
og steking.
6. Pensle med sammenvispet egg og sett til heving under et klede i ca 1 time.
Stekes litt nede i ovnen ved 225 grader i 7-10 min
Bland melis med litt vann til passe konsistens
og ringle det over de avkjølte bollene.
----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
De ser dejlige ud, jeg må prøve at lave en portion i morgen. Det er en skøn blog du har!
SvarSlettKram fra Rita